dilluns, 11 d’agost del 2014

Els països més innovadors



Recentment s’ha publicat el document “The Globalk Innovation Index 2014” redactat per l’escola de negocis INSEAD de París, per la Cornell University i per  la World Intellectual Property Organization. Aquest índex s’elabora a partir de diverses mètriques que no només mesuren la innovació que prové de l’esforç en recerca i desenvolupament sinó que també inclou les innovacions en model de negoci i les que s’obtenen integrant els nous productes tecnològics. Té en compte la infraestructura del país, les universitats, el nivell de formació de la força laboral, la sofisticació dels mercats i de les empreses, les institucions, la creativitat, patents, despeses en software, exportacions d’alta tecnologia, publicacions científiques, etc.  Es un document de més de 400 pàgines.
Aquí teniu la llista dels països més innovadors en els darrers 4 anys:
 
Observeu que hi ha molt poques variacions en el grup dels 10 millors, encara que dins de grup sí que hi ha moviments d’un any a l’altre.
Una llista més completa es troba en la següent taula, on veieu que Espanya ocupa el lloc 27 per darrera de la República Xeca i Malta
 
 
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada