divendres, 17 de febrer del 2012

Els fonaments de l'amor

Desprès de 100 Newsletters sobre temes científics distribuïdes entre amics i coneguts enceto aquest bloc obert al públic en general. No pretenc una gran originalitat. El valor afegit que aporto és el de la selecció de temes, la seva traducció de fonts normalment en anglés (llibres, diaris com el New York Times, revistes com Astronomy, Nature, el butlletí de la Brown University o Scientific American i fonts d'internet com Wikipedia) i la seva condensació en un text relativament curt i digerible.

Com que recentment ha estat Sant Valentí començo amb un article del Scientific American sobre l'amor perdurable. Es tracta d'un estudi fet per Daniel O'Leary i els seus col.legues de la Stony Brook University. Es van estudiar 274 parelles que portaven casades almenys 10 anys i la sorpresa va ser l'alt percentatge de vigència de la relació romàntica. 46% de les dones i (atenció) 49% dels homes es van declarar intensament enamorats de les seves parelles. (Per a que desprès diguin que els homes som poc romàntics!).

I quins són els secrets d'aquesta pervivència? Doncs les abraçades i els petons (que provoquen que la oxitocina corri pel nostre cos) van ésser la causa més esmentada. Un altre dels factor era la relació sexual encara que no devia ésser determinant en el 25% de les parelles que no havien tingut sexe en el darrer mes.

Una tercera raó de l'éxit de la relació era el pensar positivament en la parella: focalitzar-se més en les seves virtuts que en els seus defectes.

Un altre element que reforça la relació és el compartir experiències, més si són novedoses i engrescadores. Cuinar, fer exercici, viatjar, el bescanvi intel.lectual d'idees, aprendre noves habilitats, meditar, etc...

I que deien les parelles de la felicitat? Una bona relació condueix a la felicitat, però el que es va derivar de l'estudi és que atendre a la pròpia felicitat individual, especialment per part de les dones, conduia a una millor relació de parella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada