dimecres, 3 de desembre del 2014

Podria la vida haver aparegut quan l'univers només tenia 15 milions d'anys??


                                                         Abraham Loeb, astrofísic de Harvard

 
El Dr. Loeb s’ha especialitzat en la cosmologia que va des dels primers 400.000 anys de l’univers fins als 1.000 milions d’anys i ha llançat una idea totalment nova (és a dir, ens obra una nova finestra mental).  Fins ara creiem que vida demanava un cert nivell d’energia i que aquest només es podia donar al voltant d’estels en planetes situats en les òrbites adequades. Ell ha calculat que quan l’univers tenia uns 15 milions d’anys la radiació de fons de l’univers tenia la temperatura adequada perquè si hi haguessin ja planetes podria haver-hi  la química de la vida, sense la necessitat de que els planetes fossin escalfats per estels.

Us passo còpia d’un fragment de l’entrevista al NYT per a que veieu com funcionen els científics.  Loeb li diu a la seva dona el dia que té la idea a la dutxa i que tenen convidats: “Em perdones que no t’ajudi en la preparació del sopar i que en canvi desprès renti els plats?” D’aquesta forma té el temps per escriure l’article.


LAST YEAR YOU PUBLISHED AN ASTONISHING PAPER SUGGESTING THAT SOME TYPE OF LIFE MIGHT HAVE BEEN POSSIBLE IN THE EARLY UNIVERSE, BILLIONS OF YEARS BEFORE IT APPEARED ON EARTH. WHERE DID THIS COME FROM?
On Thanksgiving morning, I had this realization: that at the time the first stars and galaxies were formed, the cosmic microwave background — the radiation left over from the earliest time — was roughly at room temperature. So the universe, at roughly 15 million years after the Big Bang, was at a comfortable enough temperature for the chemistry of life to have incubated.
I realized this while in the shower — as often happens. We had guests coming in the afternoon. So I asked my wife if instead of helping her with the meal, I could take care of the dishes after dinner. That gave me a few free hours to think this out.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada