dimarts, 27 de març del 2012

Australopitec Sediba



Recentment s'ha descobert una nova espècie d'Australopitec que podria ser un avantpassat del gènere Homo i en concret ho seria, més directament, de l'Homo Erectus, encara que aquesta hipòtesi genera controvèrsia. El fet és que s'han descobert restes molt completes de diversos exemplars, entre ells una femella adulta i un jove mascle en una mina de Sudàfrica. Es tracta d'una espècie que mescla trets humans i trets d'australopitecs. Una de les coses que demostra és que certs trets humans que ens pensàvem que havien co-evolucionat com una més gran capacitat craneal i una pelvis de les femelles més gran per a facilitar el naixement, o braços més curts i mans més destres, ho han d'haver fet per separat, ja que aqusta espècie té pelvis grans i cervell petit, braços llargs i mans destres. Es tracta d'un dels descobriments antropològics més importnats dels darrers anys i s'espera trobar molts més fòssils en aquest jaciment, datat amb una antigüitat d'uns 2 milions d'anys. L'Australopitec Sediba podria ser un successor de l'Australopitecus Africanus.

Fins i tot, és possible que, si es confirma que s'han trobat restes de pell, poguem seqüenciar el seu ADN. Fins ara l'hominin més antic del que s'havia seqüenciat l'ADN era un Neandertal de 100.000 anys.

No se sap que va causar l'extinció d'aquesta espècie encara que la seva datació coincideix amb l'estrany fenòmen del capgirament del camp magnètic terrestre quan el pol nord magnètic va passar al pol sud i viceversa. Com sabeu el camp magnètic terrestre ens protegeix de la radiació. Una altra causa podria ser una escassetat d'aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada