dimarts, 18 de febrer del 2014

Algunes sorprenents curiositats científiques



1)Si us penseu que l’acer és sòlid aquí teniu una sorpresa: el 99,95 de la massa està concentrada en el nucli atòmic la qual ocupa el 0,0000000000001 % del volum, per tant l’acer és pràcticament buit. La sensació de solidesa és deguda a les forces elèctriques que mantenen els nuclis en el seu lloc.
2)Podria l’espai tenir un nombre de dimensions diferent de tres? Si fossin quatre, per exemple, la llei de Newton es modificaria i la gravetat disminuiria amb el cub de la distància en lloc del quadrat. Les òrbites en aquest cas no serien estables com va descobrir Paul Ehrenfest en el 1917.  En el cas de dos dimensions la gravetat no seria atractiva i no podrien haver-hi sistemes solars.  Les neurones no es podrien creuar. I si el temps tingués més d’una dimensió en espais de 2 o més dimensions això eliminaria la propietat matemàtica que te la física de fer prediccions, amb la qual cosa no tindria  sentit evolucionar un cervell.
3)Tenim tantes neurones en el cervell i són relativament llargues que si les poséssim una a continuació de l’altra podríem donar la volta a la Terra quasi quatre vegades.
4)Per a que tingueu una idea de la força electromagnètica que manté dos àtoms d’hidrogen formant una molècula, per a trencar l’enllaç hauríem de fer xocar dues molècules a 50 km per segon. I per a que veieu  com es compara la força forta que manté units els nuclis amb l’electromagnètica, per a trencar dos nuclis d’heli els hauríem de fer xocar a 36.000 km/s.
1
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada