dimecres, 11 de febrer del 2015

La indústria comença a prendre's seriosament el canvi climàtic


Com sabeu per anteriors blocs els ordinadors i, en especial, els centres de dades consumeixen una gran quantitat d’energia. Sabíeu que tots els centres de dades d’Apple es nodreixen en un 100% d’energia renovable des del 2013?  També ho fan els campus d’Apple a Austin i Sacramento.  Ara Apple invertirà 850 milions de dòlars en una granja solar que subministrarà energia a les seves instal·lacions a Califòrnia. Al mateix temps invertiran 2.000 milions de dòlars per a convertir una fàbrica de vidre de safir a Arizona en un centre de dades que també s’alimentarà majoritàriament d’energia solar.

Per cert, aquest dimarts el valor borsari de la companyia Apple va superar els 700.000 milions de dòlars, la primera vegada que se supera aquesta xifra. Apple és ara la companyia més valuosa gràcies a l’èxit de vendes dels nous models iPhone 6, sobretot a Xina. Al darrer trimestre les vendes d’Apple han estat de 74.600 milions de dòlars i el benefici net ha estat 18.000 milions de dòlars. Malgrat tot, Apple té una relació P/E (preu/guanys) de només 16,52 quan el promig del Nasdag (la borsa tecnològica de Nova York) és del 25,9 i la de la borsa de Nova York (NYSE) és de 20,7.

Amb el proper llançament de l’Applewatch, es preveu que les xifres de vendes, el benefici i el valor borsari s’incrementaran.

Nota: La principal font d’aquest bloc és l’article de Brian X. Chen, al New York Times (10 de Febrer)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada