dilluns, 25 de novembre del 2013

De les megatones als megawatts


Quan la Unió soviètica es va desfer el món es va afrontar a un gran perill. Les armes nuclears disperses en les repúbliques ex-soviètiques podien caure en males mans.  El físic del MIT Thomas Neff va proposar en una editorial del New York Times que els E.U.A. compressin l’urani enriquit d’aquestes armes i els transformessin en urani útil per les seves centrals nuclears. Una arma nuclear típica contenia urani per valor de uns 200.000 dòlars. Deu mil armes nuclears que pesaven un total de 200 tones equivalien a 2.000 milions de dòlars.

Bé doncs,  els E.U.A. han importat 16.000 armes nuclears, les han desmantellat i han transformat l’urani enriquit en urani menys pur per a usar-lo en les seves centrals i això ha proporcionat la energia per a produir el 10% de l’ electricitat generada als E.U.A.  Per a que ens entenguem, aquesta energia seria suficient per donar electricitat a la ciutat de Boston durant 730 anys.  La indústria nuclear ha contribuït més a retirar armes nuclears del món que totes les manifestacions en contra de les armes nuclears. 
 
 
 
 
Conseqüència de tot això és la caiguda del preu del mineral d’urani de 90 dòlars la lliure a començament del 2008 a 36 dòlars el 18 de novembre d’aquest any.  Ara, amb l’arribada del darrer carregament d’armes als E.U.A. pot ser és un bon moment per a invertir en mines d’urani.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada