dimarts, 25 de març del 2014

Lectura ràpida en les petites pantalles


Cada dia interaccionem més amb les petites pantalles com les dels smartphones i aviat també amb altres pantalles encara més petites com les dels rellotges connectads a la xarxa.

Llegir en aquest aparells és fatigós. Ara una nova empresa de Boston, Spritz Inc, ha desenvolupat una app que us podeu baixar (de forma una mica confusa s’anomena Skim en la tenda d’Apple). Amb l’app podeu o introduir un text copiant-lo o directament de la web i us presentarà el text de paraula en paraula assenyalant en cada paraula amb vermell el punt on el cervell es fixa per a entendre el significat de la paraula, el que anomenen Optical Recognition Point. Podeu graduar la velocitat de lectura, però sembla que amb molt poca pràctica es pot doblar la velocitat normal de lectura. Jo ja ho he provat i he arribat a 400 paraules per minut sense esforç. Evidentment, la velocitat dependrà de la dificultat del text. Hi ha diversos idiomes disponibles entre ells el castellà i l’anglès.

La idea que tenen els de Spritz és llicenciar la seva tecnologia als proveïdors de continguts i d’aquesta forma posar-ho a l’abast de més persones sense haver de fer gaire esforç.

A l’eliminar el moviment dels ulls que,  segons ells,  constitueix el 80% del temps de lectura es produeix el miracle d’una lectura molt més ràpida (i còmoda).

Us recomano que ho proveu.  Aquest americans se les inventen totes. Realment estan transformant la economia.

www.spritzinc.com

Per altra banda, si voleu llegir llibres gratis o voleu publicar-ne digitalment només cal que us apunteu, a Wattpad, usant la vostra contrasenya de Facebook o creant-ne una de nova.

www.wattpad.com


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada