dimecres, 28 de maig del 2014

Google fabricarà vehicles totalment autònoms


                                     El nou prototip de cotxe autònom de Google

                                            (Punxeu per veure l'al·lucinant vídeo)
 
Es tracta d’un vehicle sense frens, sense volant , totalment automàtic. Només hi ha un botó per engegar-lo i un de “pànic” per a parar-lo.

Google farà construir 100 prototips en una fàbrica de Detroit. Es un vehicle elèctric que tindrà la velocitat limitada a 40 km/h, amb dos seients i que s’assembla a un Smart. És a dir, és un vehicle per la ciutat.

Els vehicles tenen sensors en totes les direccions que arriben a 180 m de distància  i tenen una capacitat de bateria que els permet fer uns 160 km. A Califòrnia ja hi ha lleis que permeten la circulació de vehicles autònoms.

Un ús potencial és per a taxis. S’ha fet un estudi dels taxis de Manhattan.  Porten una mitjana de 1,4 passatgers a una velocitat mitjana de uns 16 km/h i el temps mig d’espera és d’uns 5 minuts.  Si suposem 15% de benefici el preu per km seria de 1,82 euros. Pels vehicles de Google s’ha estimat un  preu 8 vegades inferior i un temps d’espera de menys d’un minut. El taxi es cridaria per mitjà d’una aplicació de mòbil.

No està clar si Google es vol convertir en un fabricant de cotxes o simplement llicenciar la tecnologia. El que sembla és que el producte s’oferiria com a servei, el cotxe no es posaria a la venda. Realment, una tecnologia trencadora!

Conclusió: no invertiu en comprar un taxi (a menys que sigui de Google) ni tingueu la intenció de fer-vos taxista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada